Quesadilla z kurczakiem
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 łodyga Szalotka
2 Tortilla
40 g Ser cheddar
40 g Emmental
150 g posiekany gotowany kurczak
2 łyżka Olej
Salsa
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Szalotkę lub szczypiorek drobno posiekaj. Rozłóż tortille na desce do krojenia.
Etap 2 /8
Na połowie każdej tortilli rozłóż ser cheddar, ementaler, kurczaka i posyp szczypiorkiem.
Etap 3 /8
Złóż pustą połowę tortilli na wypełnioną połowę. Wbij 3 wykałaczki w środek, aby zapobiec podnoszeniu się wierzchu podczas gotowania.
Etap 4 /8
Lekko posmaruj wierzch olejem.
Etap 5 /8
Umieść wrapy z tortillą w Easy Fry, pozostawiając między nimi odstęp.
Etap 6 /8
Ustaw w trybie ręcznym temperaturę 180°C na 6 minut. Sprawdź, czy są gotowe i kontynuuj gotowanie, jeśli chcesz, żeby były bardziej rumiane.
Etap 7 /8
Za pomocą szerokiej szpatułki zdejmij wrapy tortilli z Easy Fry i przekrój je nożyczkami na pół.
Etap 8 /8
Podawaj z sosem salsa.