Wrapy z kurczakiem
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
6 g Musztarda
2 łyżka Sos sojowy
900 g Paski kurczaka
2 Duże marchewki
1 Ogórek
200 g Kremowy ser do smarowania
2 łyżka Majonez
6 g Drobno posiekane źdźbła szczypiorku
Sól, pieprz
8 Tortille
16 liść Sałata
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wymieszaj musztardę i sos sojowy, a następnie posmaruj paski kurczaka.
Etap 2 /5
Wlej wodę do zbiornika. Włóż standardową tacę do miski i połóż na niej paski kurczaka – w miarę możliwości nie powinny na siebie nachodzić. Ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE na 15 minut.
Etap 3 /5
Po zakończeniu programu wyjmij kurczaka z miski i pozostaw do ostygnięcia.
Etap 4 /5
W międzyczasie obierz marchewkę i przetnij na pół. Pokrój każdą połówkę wzdłuż na cienkie plasterki, a następnie na długie pałeczki. Następnie weź ogórka i powtórz kroki. Wymieszaj serek śmietankowy, majonez, szczypiorek, szczyptę soli i trochę pieprzu.
Etap 5 /5
Na dolnej połowie tortilli połóż liście sałaty, warzywne pałeczki, kawałki kurczaka i trochę białego sosu. Zwiń krawędzie tortilli, a następnie dobrze zroluj. Każdego wrapaprzekrój na pół.