Fajitas z kurczakiem
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
450 g Piersi z kurczaka (mniej więcej 2 sztuki)
1 Czerwony pieprz
1 Pomarańczowa papryka
1 Zielona papryka
1 Czerwona cebula
2 łyżka Oliwa z oliwek
3 łyżka Przyprawy fajita
4 Tortille kukurydziane
2 Awokado
1 Sos salsa
100 g Tarty ser
1 Limonka
8 gałązka Kolendra
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój kurczaka w paski. Umyj paprykę, usuń nasiona, a miąższ pokrój w paski. Obierz cebulę i pokrój na plasterki. W misce wymieszaj paprykę z kurczakiem z cebulą. Dodaj oliwę z oliwek i przyprawy, a następnie dobrze wymieszaj.
Etap 2 /6
Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Wybierz program RĘCZNY, ustaw temperaturę na 200°C, a czas gotowania na 15 minut. Umieść kurczaka z warzywami na płycie w szufladzie 2. Włącz szufladę 2. Wybierz program RĘCZNY, ustaw temperaturę na 180°C, a czas gotowania na 2 minuty. Połóż wrapy na płycie w szufladzie 2.
Etap 3 /6
Naciśnij SYNC, a łosoś i fasolka ugotują się w tym samym czasie. Naciśnij START, aby rozpocząć gotowanie składników w obu szufladach.
Etap 4 /6
W połowie gotowania wymieszaj warzywa z kurczakiem.
Etap 5 /6
Upewnij się, że są dobrze upieczone, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut.
Etap 6 /6
Na wrapach ułóż kurczaka z papryką, kilka plasterków awokado, salsę i posyp serem. Spryskaj limonką, posyp kolendrą i podawaj.