Burrito z kurczakiem
- Całkowity czas 1 godz.
- 20 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
4 łyżeczka Przyprawy meksykańskie
4 łyżka Oliwa z oliwek
4 Pierś z kurczaka
8 Pszeniczne lub kukurydziane tortille
8 łyżeczka Kremówka
8 łyżka Starty ser cheddar
8 łyżka Guacamole
8 łyżka Kukurydza
8 łyżka Sos salsa
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W misce wymieszaj przyprawy meksykańskie i olej. Wrzuć kurczaka, przykryj i marynuj przez 15 minut.
Etap 2 /5
Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Wybierz program KURCZAK, ustaw temperaturę na 200°C, a czas gotowania na 15 minut. Połóż piersi z kurczaka na płycie w szufladzie 1. Naciśnij START, aby rozpocząć pieczenie. Poczekaj, aż piersi nieco ostygną, a następnie pokrój je na plasterki.
Etap 3 /5
Połóż wrapy na arkuszu folii aluminiowej. Posmaruj tortille kwaśną śmietaną, a następnie dodaj salsę, guacamole i kurczaka. Posyp kukurydzą i serem. Dobrze owiń burrito folią.
Etap 4 /5
Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Wybierz program KURCZAK, ustaw temperaturę na 180°C, a czas gotowania na 10 minut. Połóż 3 burrito na płycie w szufladzie 1. Włącz szufladę 2. Wybierz program RĘCZNY, ustaw temperaturę na 180°C, a czas gotowania na 10 minut. Połóż 1 burrito na płycie w szufladzie 2. Naciśnij START, aby rozpocząć gotowanie składników w obu szufladach.
Etap 5 /5
Podawaj natychmiast.