Burrito z kurczakiem
- Całkowity czas 45 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Piersi z kurczaka pokrojone w paski
2 łyżka Przyprawy meksykańskie
2 łyżka Oliwa z oliwek
4 Pszeniczne lub kukurydziane tortille
4 łyżka Śmietanka 30%/36%
4 łyżka Sos salsa
4 łyżka Guacamole
4 łyżka Kukurydza w puszce
4 łyżka Tarty ser cheddar
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Marynuj kurczaka w oliwie z oliwek i przyprawach meksykańskich przez co najmniej 15 minut.
Etap 2 /5
Umieść kurczaka w urządzeniu, na płycie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 3 /5
W międzyczasie przygotuj tortille: podgrzej je lekko w kuchence mikrofalowej lub na suchej patelni, a staną się bardziej giętkie.
Etap 4 /5
Posmaruj tortille śmietanką, a następnie dodaj salsę, guacamole i kurczaka. Posyp kukurydzą i serem. Dobrze zamknij każde burrito. Zwiń tortille w burrito – zagnij boki, aby zamknąć nadzienie.
Etap 5 /5
Podawaj natychmiast. Podawaj ze śmietanką lub guacamole, udekoruj liśćmi sałaty i salsą.