Pieczony indyk i klubowy sandwicz z jajkiem sadzonym
- Całkowity czas 24 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
12 kawałek Chleb
90 g Pasta chili
30 kawałek Szynka z indyka
24 kawałek Ser
1 łyżka Suszony tymianek
Masło
6 Jajka
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Włóż płytę grillową do urządzenia. Ustaw tryb GRILL i piecz przez 15 minut w temperaturze 200°C.
Etap 2 /5
Natrzyj tost przyprawą chili. Między 2 kromki włóż 5–6 plasterków indyka, 4–5 plasterków sera i tymianek. Posmaruj masłem zewnętrzną powierzchnię tostu.
Etap 3 /5
Po rozgrzaniu urządzenia włóż 4 sandwicze do miski, ustaw program GRILL i grilluj przez 7 minut. Po zakończeniu 7-minutowego programu włóż pozostałe sandwicze do miski, ustaw program GRILL i grilluj przez 7 minut.
Etap 4 /5
Usmaż jajka na patelni.
Etap 5 /5
Po przygotowaniu sandwiczy otwórz je i wsuń jajka, a następnie podawaj.