Pieczony indyk na kanapki
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1 kg
5 Ząbków czosnku
Pomidorków koktajlowych
Sól
Oliwa z oliwek
Papryka słodka, papryka ostra
200 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Mięso umyj, osusz i przełóż do naczynia. Dodaj miód, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Etap 2 /5
Uruchom program, rozgrzej misę i dodaj oliwę. Przejdź do następnego kroku.
Etap 3 /5
Włóż mięso, ząbki czosnku i pomidorki.
Etap 4 /5
Całość zalej wodą. Gotuj pod ciśnieniem 10 minut.
Etap 5 /5
Wyjmij mięso i pokrój na cienkie plasterki. Czosnek i pomidorki – posłużą za pastę do pieczywa.