Indyk z ziemniakami i majerankiem
- Całkowity czas 21 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 11 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg piersi z indyka
900 ml wody
2 łyżeczka soli
2 łyżeczka majeranku
600 g ziemniaków
0.5 łyżeczka suszonej pietruszki
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżka oliwy
0.5 łyżeczka Vegety
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Obierz ziemniaki i pokrój w talarki. Pierś indyka pokrój w kawałki średniej wielkości.
Etap 2 /3
Podsmaż cebulę z czosnkiem na oliwie. Nie przerywając smażenia, dodaj wodę, sól do smaku, majeranek, pietruszkę i Vegetę. Kiedy płyn zacznie bulgotać, dodaj mięso, ułóż na nim ziemniaki i wyłącz smażenie.
Etap 3 /3
Gotuj pod ciśnieniem.