Kulki ze szpinaku i quinoa
- Całkowity czas 32 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Cebulka dymka
200 g Ugotowana soczewica
250 g Ugotowana komosy ryżowej
30 g Bułka tarta
50 g Ugotowany szpinak, prasowany i posiekany
1 łyżka Oliwa z oliwek
50 g Ser parmezanowy
2 Jajko
0.5 łyżeczka Papryczka słodka chili
1 łyżeczka Kurkuma
1 łyżeczka Ras el-hanout
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Używając blendera, zmiksuj cebulę dymkę z ugotowaną soczewicą, aby uzyskać pastę. Przełóż do dużej miski i dodaj pozostałe składniki.
Etap 2 /6
Zmiksuj na gładką pastę. Dopraw do smaku.
Etap 3 /6
Uformuj mieszankę w regularne kulki za pomocą rąk lub dwóch łyżek.
Etap 4 /6
Umieść połowę kulek w urządzeniu. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 5 /6
Upiecz drugą połowę kulek.
Etap 6 /6
Podawaj natychmiast z sosem jogurtowym.