Gazpacho z cukinii i szpinaku
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
50 g cukinie
50 g ogórek
20 g szpinak
25 g cebula
1 kostka ser
25 g seler
0.5 goździk czosnek
35 cl woda
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz cebulę i połowę czosnku a następnie pokrój na plasterki. Pokrój cukinię, ogórka i seler na kawałki. Umyj szpinak.
Etap 2 /6
Włóż cebulę i czosnek do blendera z połową wody.
Etap 3 /6
Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 30 sekund. Uruchom program.
Etap 4 /6
Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i dodaj cukinie, ogórka, seler, szpinak, ser i wodę. Dodaj sól, a następnie zamknij pokrywkę.
Etap 5 /6
Ustaw wskazany program na 1 min 30 s. Uruchom program.
Etap 6 /6
Wlej płyn do miski. Pozostaw do schłodzenia i podawaj.