Sok z mango i szpinaku
- Całkowity czas 3 godz. 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 3 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g mango
250 g gotowany burak
60 g liście młodego szpinaku
240 ml świeża woda kokosowa
2 łyżka miód
25 ml sok z cytryny
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przed przyrządzeniem soku pozostaw mango w lodówce na co najmniej 3 godziny.
Etap 2 /6
Usuń skórkę z mango i potnij je w kostki. Pokrój ugotowanego buraka na duże kawałki. Umyj liście młodego szpinaku.
Etap 3 /6
Dodaj mango, buraka, młody szpinak, wodę kokosową, miód i sok z cytryny do blendera.
Etap 4 /6
Ustaw wskazany program na 1 min 30 s i uruchom go.
Etap 5 /6
W razie potrzeby dolej więcej wody kokosowej.
Etap 6 /6
Podawaj na zimno.