Krupnik wg Kiszki Ziemniaczanej
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
600 g Pałki z kurczaka
100 g Marchew
65 g Pietruszka
130 g Cebula
100 g Por
630 g Ziemniak
65 g Kasza jęczmienna
3 liść Liść laurowy
6 szt. Ziele angielskie
2 goździk Czosnek
2 l Woda
2 łyżka Olej
2 łyżeczka Sól
Pieprz
Koperek, pietruszka
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i pora poszatkuj, a ziemniaki obierz i pokrój w średnią kostkę. Czosnek obierz i drobno posiekaj.
Etap 3 /5
Wlej do Cook4me 2 łyżki oleju roślinnego i wrzuć cebulę wraz z porem. Smaż chwilę. Przed samym końcem dorzuć czosnek.
Etap 4 /5
Dodaj mięso, startą marchewkę i pietruszkę, ziemniaki, kaszę i przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz i zalej wszystko 2 l zimnej wody.
Etap 5 /5
Otwórz urządzenie. Wyjmij mięso, oddziel od kości, podziel na małe kawałki a następnie wrzuć ponownie do krupniku. Dodaj też dowolne pocięte zioła: natkę pietruszki i koperek, bądź jedno z nich. Możesz też całkowicie zrezygnować z tego kroku. Gotowe!