Zupa dyniowa wg Kiszki Ziemniaczanej
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
750 ml Bulion
1 szt. Dynia piżmowa
3 szt. Ziemniaki
1 szt. Cebula
1 szt. Pomidor
1 szt. Imbir
1 szt. Czosnek
0.75 łyżeczka Curry
100 ml Mleko kokosowe
1 porcje Tarty parmezan
Bazylia lub szałwia
4 łyżka Śmietana 18%
2 łyżka Czarny sezam
2 łyżka Oliwa z oliwek
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki
Etap 2 /6
Dynię i ziemniaki obierz, a następnie pokrój w grubą kostkę. Cebulę i czosnek dowolnie posiekaj. Imbir obierz ze skórki i zetrzyj na tarce. Pomidora sparz i obierz ze skórki, a następnie dowolnie pokrój.
Etap 3 /6
Dodaj do Cook4me 2 łyżki oliwy z oliwek i wrzuć cebulę. Chwilę przed końcem dodaj czosnek i imbir.
Etap 4 /6
Czas na dodanie dyni, ziemniaków i pomidora.
Etap 5 /6
Dodaj do Cook4me bulion oraz curry. Teraz domknij pokrywę urządzenia i przejdź w tryb wysokiego ciśnienia.
Etap 6 /6
Do gotowej zupy dodaj mleko kokosowe i zmiksuj na gładki krem. Ewentualnie dopraw solą. Na każdym talerzu dodaj kleks kwaśnej śmietany oraz udekoruj zielonymi listkami. Całość obsyp parmezanem i czarnym sezamem. Doskonale sprawdzą się tutaj także podprażone płatki migdałowe, czy pestki słonecznika.