Ekspresowe ciasto truskawkowe
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
600 g Truskawek
5 Jajek
150 g Cukru
200 ml Śmietanki 30%
120 g Bułek
200 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Truskawki dokładnie myjemy i wkładamy do miski. Oddzielamy 100 g truskawek i drobno siekamy. Do pozostałych truskawek dodajemy cukier i wbijamy jajka. Całość miksujemy na gładką masę. Do masy truskawkowej dodajemy posiekane truskawki oraz bułkę pokrojoną na drobne kawałki. Mieszamy tak, aby bułka nasiąknęła masą truskawkową.
Etap 2 /5
W Cook4Me uruchamiamy smażenie i czekamy, aż się nagrzeje. Gotową masę przelewamy do foremki.
Etap 3 /5
Zatrzymujemy smażenie. Wlewamy 200 ml wody do Cook4Me, wstawiamy foremkę z masą truskawkową do urządzenia i gotujemy pod ciśnieniem przez 40 minut.
Etap 4 /5
Po zakończeniu programu pozostawiamy ciasto w trybie podgrzewania na 15 minut.
Etap 5 /5
Truskawkowe ciasto można podawać na ciepło lub na zimno.