Ciasto truskawkowe
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Truskawka
2 Cukier gruby
2 Jajko
40 g Masło
40 g Cukier drobny
150 g Ricotta
80 g Mąka
0.5 saszetka Drożdże
1 szczypta Soda oczyszczona
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Truskawki obtocz w grubym cukrze i ułóż na dnie formy. Jajka ubij z masłem, cukrem i ricottą.
Etap 3 /5
Dodaj mąkę, drożdże i sodę oczyszczoną. Wlej ciasto do formy i przykryj papierem do pieczenia. Do Cook4me wlej 400 ml wody, włóż koszyk do gotowania na parze, a w koszyku umieść formę z ciastem.
Etap 4 /5
Zamknij pokrywę, naciśnij „Start”.
Etap 5 /5
Wyjmij ciasto z formy i podawaj na ciepło lub na zimno.