Burrito
- Całkowity czas 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
6 placków tortilli
500 g mięsa mielonego z szynki
1 puszka fasoli czerwonej
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżka oliwy
0.5 łyżeczka soli
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka kminu rzymskiego
chili
500 ml passaty pomidorowej
100 ml bulionu wołowego
Mix sałat
Ser żółty do starcia
1 Pomidor
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Cebulę poszatkuj, czosnek przeciśnij przez praskę.
Etap 2 /7
Wlej oliwę do misy, dodaj cebulę.
Etap 3 /7
Dodaj mięso mielone i smaż od czasu do czasu mieszając aż się lekko zarumieni
Etap 4 /7
Dodaj przyprawy (czosnek, sól, pieprz, oregano, kmin rzymski, chili) i wymieszaj
Etap 5 /7
Dodaj passatę, bulionu i odsączoną fasolę. Wymieszaj, gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /7
Zetrzyj ser żółty na tarce o grubych oczkach
Etap 7 /7
Na tortillę nałóż farsz, posyp serem, sałatą i połóż plaster pomidora. Zawiń. Podsmaż lekko na patelni z obu stron