Tajskie burrito
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Tofu
0.5 Pomarańcza
2 łyżka Czerwona pasta curry
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżka Syrop klonowy
100 g Masło orzechowe
100 g Czarna fasola
1 łyżka Sos sriracha
120 g Czarny ryż
250 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wymieszaj sok pomarańczowy z curry, połową oleju, syropem klonowym i masłem orzechowym. Obficie pokryj tą mieszanką tofu.
Etap 3 /6
Wlej resztę oleju do Cook4me. Przysmaż paluszki tofu przez 5 minut z każdej strony. Odłóż na bok i trzymaj w cieple.
Etap 4 /6
Usmaż fasolę z sosem sriracha. Do misy włóż ryż i dolej wody.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Podawaj ryż z paluszkami tofu we wrapach z tortilli.