Burrito bowl
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
1 Sałata
Nachosy
1 Pomidor
1 Ogórek
180 g Kukurydzy z puszki
800 g Mielonego mięsa z kurczaka
200 g Czerwonej fasoli z puszki
Świeża kolendra
1 Awokado
150 g Cebuli
1 Ząbek czosnku
2 Puszki pomidorów krojonych bez skórki (2 x 400 g)
20 g Masła
3 łyżka Oliwy
18 Śmietany
1.5 łyżka Przyprawy do kurczaka
2 łyżeczka Słodkiej papryki
1 łyżeczka Suszonej kolendry
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. W urządzeniu rozpuszczamy masło i w trybie średnie podsmażanie szklimy cebulę i czosnek przez 4 minuty, mieszając.
Etap 3 /6
Do Cook4me wlewamy oliwę, dodajemy przyprawę do kurczaka oraz sól i pieprz. Dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Smażymy trybie średnie podsmażanie mieszając przez 8 min.
Etap 4 /6
Do misy dodajemy pomidory, słodką paprykę, suszoną kolendrę, czosnek granulowany oraz niedźwiedzi. Smażymy przez 8 min, często mieszając.
Etap 5 /6
Dodajemy fasolę i kukurydzę, delikatnie mieszamy i nadal smażymy przez 2 min.
Etap 6 /6
W misce układamy dodatki, sałatę polewamy śmietaną i dodajemy mięso.