Burrito
- Całkowity czas 20 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 szt.
450 g ligawa
1 szt. czerwona cebula
0.5 szt. zielona papryka
0.5 kawałek żółta papryka
100 g ser
0.5 c ryż
1.75 c bulion drobiowy
1 łyżka jalapeño
0.5 kawałek cebula
1 łyżka liście kolendry
2 kawałek pomidory
2 łyżka sok z limonki
sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ugotuj ryż w bulionie z kurczaka. W misce wymieszaj wszystkie składniki pico de gallo i odstaw na bok.
Etap 2 /5
Włącz grill. Wybierz odpowiedni program na grillu i naciśnij OK. Następnie postępuj zgodnie z przepisem: Włącz grill i dopraw stek solą i pieprzem. Grilluj stek zgodnie ze swoimi preferencjami, a następnie potnij go na paski.
Etap 3 /5
Wybierz tryb manualny i ustaw temperaturę gotowania na 210°C (kolor pomarańczowy), a następnie naciśnij OK. Po rozgrzaniu grilla dodaj plasterki cebuli oraz papryki i grilluj przez 5 minut.
Etap 4 /5
Aby przyrządzić burrito: Na każdej tortilli połóż starty ser, grillowany stek, grillowane warzywa, pełną łyżkę pico de gallo oraz pełną łyżkę ryżu. Zwilż, złóż i zwiń boki tortilli.
Etap 5 /5
Następni grilluj burrito zgodnie ze swoimi preferencjami.