Zupa wietnamska z kurczakiem
- Całkowity czas 18 min.
- 18 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 szt. Piersi kurczaka
1.3 l Bulion drobiowy
30 g Świeży imbir
1.5 szt. Cebula
3 szt. Szalotka
3 łyżka Sos Nuoc mam
480 g Japoński makaron
60 g Kiełki sojowe
1.5 łyżka Kolendra
3 szt. Czerwone papryczki chili
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Potnij świeży imbir na plastry.
Etap 3 /8
Obierz i posiekaj cebulę.
Etap 4 /8
Posiekaj i usmaż szalotkę (opcjonalnie)
Etap 5 /8
Umyj i drobno posiekaj świeżą kolendrę.
Etap 6 /8
Wlej bulion do Cook4me. Dodaj cebulę, imbir, chili i nuoc mam.
Etap 7 /8
Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj delikatnie. Dodaj pierś z kurczaka. Po 8 minutach odcedź i pokrój na plasterki. Gotuj kluski.
Etap 8 /8
Nalej do misek. Udekoruj kiełkami soi, szalotką i kolendrą.