Zupa tortellini z kurczakiem
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
10 g Oliwy
10 g Masła
0.5 Białej cebuli
2 Ząbki czosnku
1 Średnia marchewka
1 Łodyżka selera naciowego
400 g Pomidorów krojonych z puszki lub passaty pomidorowej
200 ml Wody
40 g Koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka Cukru
2 Liście laurowe
Sól, pieprz
1 łyżeczka Oregano, bazylii i wędzonej papryki
400 g Piersi kurczaka
0.5 Cukinii
6 Pieczarek
100 ml Śmietanki 18%
250 g Świeżego tortellini
Pomidorków koktajlowych
Świeża bazylia lub pietruszka
20 g Parmezanu lub grana padano
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Włącz podsmażanie i rozgrzej misę. Następnie dodaj oliwę i masło, a po chwili posiekaną białą cebulę oraz posiekany czosnek. Podsmażaj przez 4 minuty.
Etap 2 /6
Wrzuć marchewkę i selera naciowego pokrojonego w plasterki i podsmażaj kolejne 2 minuty mieszając.
Etap 3 /6
Wyjdź z trybu podsmażanie i przejdź do trybu gotowanie pod niskim ciśnieniem. Kliknij na przycisk wagi i wlej do urządzenia pomidory z puszki oraz wodę. Dodaj koncentrat, przyprawy oraz kurczaka i gotuj pod niskim ciśnieniem przez 10 minut.
Etap 4 /6
Po tym czasie wyjmij kurczaka i odłóż go na bok. Dodaj plasterki cukinii oraz pieczarek, wlej śmietankę i włącz gotowanie pod niskim ciśnieniem na 5 minut. W międzyczasie poszarp kurczaka.
Etap 5 /6
Po upływie czasu gotowania włącz duszenie. Dodaj do zupy tortellini, połówki pomidorków oraz poszarpanego kurczaka i gotuj przez 5 minut, aż tortellini będzie miękkie.
Etap 6 /6
Zjedz zupę ze świeżą bazylią i parmezanem.