Zupa z tortellini
- Całkowity czas 15 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 łyżka Oleju rzepakowego
1 Mała cebula
1 Ząbek czosnku
Pół kulki mozzarelli
125 g Surowego tortellini z szynką
2 Szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
1 Puszka pomidorów
1 łyżka Koncentratu pomidorowego
100 g Szpinaku baby
2 łyżka Śmietany 18%
1 szczypta Chilli
1 łyżeczka Oregano
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Cebulę i mozzarellę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Pomidory z puszki zmiksuj blenderem.
Etap 2 /4
Na urządzeniu ustaw średnie smażenie. Do rozgrzanej misy wlewamy łyżkę oleju, dodajemy cebulę i smażymy przez minutę na złoty kolor, następnie dodajemy czosnek. Wszystko razem smażymy jeszcze przez pół minuty.
Etap 3 /4
Do misy z cebulą wlewamy bulion, zmiksowane pomidory, następnie dodajemy liście szpinaku, tortellini, łyżkę koncentratu pomidorowego, łyżeczkę oregano oraz szczyptę chilli. Na cook4me wybieramy gotowanie pod wysokim ciśnieniem, czas gotowania ustawiamy na 8 minut
Etap 4 /4
Po dekompresji urządzenia, otwieramy ostrożnie pokrywę. Do ugotowanej zupy dodajemy 2 łyżki śmietany oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Smacznego!