Wieprzowina pieczona w glazurze miodowej
- Całkowity czas 1 godz. 25 min.
- 40 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
80 g Miód
80 ml Sok pomarańczowy
150 g Brązowy cukier
6 Goździk
1 kg Pieczeń wieprzowa
2 łyżka Olej roślinny
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Aby przygotować marynatę, wlej wszystkie składniki do rondla. Gotuj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie bardzo gęsty syrop. Odstaw.
Etap 2 /4
Przygotuj pieczeń. Natrzyj mięso olejem, a następnie ostrym nożem natnij warstwę tłuszczu.
Etap 3 /4
Umieść pieczeń w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij pieczenie. Po 30 minutach rozprowadź 3 łyżki marynaty na tłuszczu i powtarzaj tę czynność co 5 minut, łącznie 3 razy.
Etap 4 /4
Podawaj gorące.