Pieczona wieprzowina z ananasem
- Całkowity czas 2 godz.
- 30 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.8 kg Pieczona wieprzowina
1 Ananas
4 łyżka Oliwa z oliwek
3 Czerwone papryki
2 łyżeczka Zioła prowansalskie
2 Czerwona cebula
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Obierz ananasa. Pokrój połówkę ananasa na plasterki o grubości ok. 5 mm. Przekrój plasterki na pół, a pozostały ananas pokrój w kostkę. Opłucz papryki, obierz cebulę i pokrój warzywa w dużą kostkę o grubości ok. 3 cm.
Etap 2 /3
Włóż płytę grillową do urządzenia i wyłóż naczynie do gotowania papierem do pieczenia, pokrywając ściany.
Etap 3 /3
Dopraw solą i pieprzem, potrzyj mięso ziołami prowansalskimi. Posmaruj olejem, a następnie natnij wierzch, tak aby przepołowione kawałki ananasa mogły wejść w mięso. Włóż mięso do naczynia do gotowania, ustaw tryb PIECZONE MIĘSO i piecz przez 30 minut w temperaturze 170°C. Po upłynięciu tego czasu ułóż warzywa wokół mięsa, polej pozostałym olejem, dopraw solą i pieprzem, a następnie wznów program i poczekaj, aż się zakończy.