Wieprzowina w sosie karmelowym
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 łyżeczka Cukier puder
700 g Schab wieprzowy
2 łyżka Sos sojowy
4 łyżeczka Sos nuoc mam
2 szt. Czosnek
2 łyżeczka Świeży korzeń imbiru
1 szt. Czerwona cebula
2 łyżka Olej sezamowy
120 ml Woda
10 g Skrobia kukurydziana
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Obierz i wyciśnij czosnek.
Etap 3 /9
Obierz i pokrój cebulę.
Etap 4 /9
Zamarynuj wieprzowinę w misce z sosem sojowym i sosem nuoc mam.
Etap 5 /9
Posyp dno garnka cukrem. Podgrzewaj ostrożnie aż do powstania karmelu.
Etap 6 /9
Dodaj wieprzowinę z marynatą, imbir, czosnek i cebulę. Zrumień.
Etap 7 /9
Polej olejem, wodą i skrobią. Wymieszaj.
Etap 8 /9
Gotuj pod przykryciem.
Etap 9 /9
Podawaj z tajskim ryżem.