Wieprzowina w stylu BBQ
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.5 kg Karkówki
20 g Papryki słodkiej wędzonej
100 g Cukru brązowego
2 łyżka Soli
1 łyżka Pieprzu
2 Pomarańcze
70 ml Sosu sojowego
40 ml Oleju
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotowujemy składniki.
Etap 2 /7
Karkówkę dzielimy wzdłuż włókien na dwa mniejsze kawałki. Solimy, pieprzymy, dodajemy cukier i paprykę. Następnie macerujemy mięso, mocno wcierając przyprawy.
Etap 3 /7
Cook4Me ustawiamy na mocne smażenie, wlewamy olej i wkładamy mięso. Smażymy 10 minut. Następnie dodajemy pomarańcze pokrojone w ćwiartki i sos sojowy.
Etap 4 /7
Gotujemy pod ciśnieniem w trybie express przez 40 minut.
Etap 5 /7
Wyciągamy karkówkę, sos zlewamy do pojemnika i wkładamy karkówkę z powrotem do misy. Zakładamy nakładkę Extra Crisp i zapiekamy przez 10 minut w 200°C.
Etap 6 /7
Robimy sos z miąższu ugotowanych pomarańczy. Oddzielamy miąższ od skórek, rozgniatamy i dodajemy kilka łyżek sosu z duszenia.
Etap 7 /7
Po zapieczeniu mięso przekładamy na talerz, polewamy sosem z pomarańczy oraz sosem z duszenia. Serwujemy z ulubionymi dodatkami.