Tost francuski
- Całkowity czas 6 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 sztuk
3 Bułki maślane
3 Jajka
150 ml Mleka
2 łyżka Cukru
50 g Masła
1 Opakowanie borówek
Cukier puder
Powidła
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W Cook4me uruchamiamy smażenie i wrzucamy masło, aby się roztopiło. W międzyczasie w miseczce mieszamy jajka z cukrem, mlekiem i szczyptą soli. Do masy jajecznej dodajemy porwane kawałki bułki maślanej i mieszamy do momentu, aż bułki wchłoną flan.
Etap 2 /5
Po nagrzaniu misy z masłem wrzucamy nasączone bułki i zalewamy resztą masy z miski. Smażymy 1 minutę.
Etap 3 /5
Przechodzimy do gotowania pod niskim ciśnieniem przez 3 minuty.
Etap 4 /5
Po zakończonym gotowaniu odgrzewamy 4 minuty tak, żeby tost się zaparzył i wykładamy na talerz.
Etap 5 /5
Podajemy z powidłami, cukrem pudrem i borówkami.