Francuskie tosty-paluszki
- Całkowity czas 18 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
300 g lekko czerstwy chleb kasztanowy
20 cl Mleko zwykłe lub migdałowe
50 g Cukier
8 g Cukier waniliowy (1 saszetka) lub 1 łyżka ekstraktu z wanilii
2 Jajka
100 g Orzechy laskowe w proszku
25 g Masło
Miód
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Pokrój chleb w kromki o grubości około 1,5 cm, usuń skórkę, a następnie pokrój kromki na paluszki o szerokości około 1,5 cm.
Etap 2 /8
Roztop masło w rondlu lub mikrofalówce.
Etap 3 /8
Przygotuj miskę z orzechami laskowymi w proszku. Przygotuj miskę mleka. W trzeciej misce ubij jajka z cukrem zwykłym i waniliowym (lub ekstraktem z wanilii).
Etap 4 /8
Zanurz paluszki chleba w mleku. Poczekaj 30 sekund, aż chleb się dobrze namoczy.
Etap 5 /8
Zanurz paluszki w ubitych jajkach z cukrem, a następnie w sproszkowanych orzechach laskowych, tak aby pokryć wszystkie powierzchnie. Umieść je w Easy Fry na zwykłej blasze i powtarzaj kroki, aż skończą się paluszki.
Etap 6 /8
Posmaruj paluszki niewielką ilością roztopionego masła.
Etap 7 /8
Włącz program NUGGETSY i piecz przez 8 minut w temperaturze 180°C.
Etap 8 /8
Podawaj bardzo gorące z płynnym miodem.