Tosty francuskie
- Całkowity czas 24 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 sztuki
8 Plaster/kromka Brioszka
4 Jajko
50 cl Mleko
100 g Drobny cukier
1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
1 łyżeczka Mielony cynamon
Sól i pieprz
40 g Brązowy cukier
Masło
Akcesoria
French toast plates
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W misce ubij jajka, mleko, cukier, ekstrakt waniliowy i cynamon. Dodaj szczyptę soli i pieprzu.
Etap 2 /6
Zanurz kromki brioszki w mieszance i poczekaj kilka sekund, aż wchłoną płyn z każdej strony. Połóż na blachę do pieczenia.
Etap 3 /6
Weź łyżkę i rozprowadź płyn na kromkach. Wierzch posyp brązowym cukrem.
Etap 4 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 5 /6
Roztop na płycie odrobinę masła. Za pomocą płaskiej szpatułki ułóż kromki na płycie.
Etap 6 /6
Podawaj na gorąco.