Tagliatelle z krewetkami
- Całkowity czas 10 godz. 11 min.
- 10 godz.
Czas przygotowania - 11 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
300 g Krewetek
200 g Szpinak mrożony lub świeży
200 g Pomidorki koktajlowe
25 g Czosnek świeży
5 łyżka Oliwa z oliwek
200 g Makaron tagiatelle
100 g Śmietana 18%
250 ml Wody
1 szczypta Soli
1 szczypta Pieprzu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Na oliwie przez 2 minuty podsmażyć posiekany drobno czosnek.
Etap 2 /5
Dodajemy oczyszczone i obrane krewetki i podsmażamy przez 1 minutę mieszając.
Etap 3 /5
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Etap 4 /5
Dodajemy pomidorki koktajlowe i szpinak, zalewamy śmietaną i wodą i utrzymujemy tryb podsmażania.
Etap 5 /5
Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i gotujemy pod ciśnieniem.