Soczewica beluga z krewetkami
- Całkowity czas 29 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
350 g Soczewica czarna beluga
450 g Krewetki
2 łyżka Olej słonecznikowy
3 szt. Seler naciowy
1.5 szt. Czerwone papryki
750 ml Bulion warzywny (lub woda)
30 g Masło
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Przyrumień krewetki. Wyjmij je. Dodaj warzywa i masło. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 4 /6
Wymieszaj i gotuj przez 3 do 5 minut. Dodaj soczewicę i bulion.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Dodaj krewetki. Wymieszaj. Odstaw na 1 minutę przed podaniem.