Sajgonki z krewetkami
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
250 g Krewetki
1 łyżka Czosnek
1 łyżka Imbir
120 g Wermiszele ryżowe
45 g Pieczarki
2 łyżka Curry
1 Cebula
1 Kolendra
1 Nuoc-mam
3 łyżka Sos sojowy
8 Arkusze ciasta filo
1 Jajo
10 Bazylia
1 Mięta
3 łyżka Olej sezamowy
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wymieszaj pierwsze 10 składników. Arkusze ciasta filo przekrój na pół. Wyłóż łyżkę farszu na brzegu arkusza.
Etap 3 /5
Posmaruj brzegi ubitym jajkiem. Zwiń sajgonkę wraz z 2 listkami mięty. Zrób podobnie z pozostałymi sajgonkami.
Etap 4 /5
Włóż sajgonki do Cook4me. Posmaruj olejem sezamowym.
Etap 5 /5
Ustaw Extra Crisp w Cook4me. Włącz program nr.2 „Grill” na 15 minut i temp. 200°C.