Szybkie i proste ciasto czekoladowe
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 55 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
500 g Cukier
500 g Mąka
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
70 g Kakao
20 g Wanilia
30 g Biały ocet
18 ml Olej
540 ml Woda
2 szczypta Sól
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W misie do mieszania wymieszaj cukier, mąkę, proszek do pieczenia i gorzkie kakao w proszku. Ubijaj masę tak, aby usunąć ewentualne grudki. Zrób dołek na środku i dodaj wanilię i ocet, następnie olej, a na końcu wodę. Dodaj sporą szczyptę soli. Ubijaj, aż uzyskasz gładką konsystencję bez grudek.
Etap 2 /4
Wlej do natłuszczonej i oprószonej mąką formy. Włóż formę do Cake Factory.
Etap 3 /4
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 4 /4
Przed wyjęciem z formy pozostaw do ostygnięcia a następnie serwuj.