Ciasto czekoladowe
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 sztuki
125 g Mąki
70 g Cukru
40 g Kakao
10 g Proszku do pieczenia
2 Jajka
200 g Jogurtu
Soli
50 g Roztopionego masła
30 ml Oleju
150 ml Wody do gotowania
Akcesoria
Zestaw 6 werynek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Szykujemy dwie miski. W jednej mieszamy wszystkie składniki suche, w drugiej mieszamy jogurt, jajka i roztopione masło. Obie masy mieszając łączymy.
Etap 2 /4
Słoiczki nacieramy masłem, następnie posypujemy cukrem. Czekoladową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy centralnie w środek słoiczka do trzech czwartych wysokości.
Etap 3 /4
Do misy Cook4me wlewamy wodę i wkładamy słoiczki. Gotujemy pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Gotowe ciasto podajemy z cukrem pudrem. Świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno z owocami.