Wilgotne ciasto czekoladowe
- Całkowity czas 1 godz.
- 25 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
9 Jajka
3 c Cukier (525 g )
1 łyżeczka Olej (210 g)
3 Mleko (510 g)
6 Mąka (600 g)
9 łyżka Niesłodzony proszek kakaowy (120 g)
3 łyżeczka Proszek do pieczenia (30 g)
3 szczypta Sól
Sos czekoladowy:
6 Mleko (1 020 g)
6 łyżeczka Olej (45 g)
3 łyżka Niesłodzone kakao w proszku (30 g)
6 łyżka Cukier (90 g )
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Ubij jajka z cukrem z 3 szczyptami soli, aż będą puszyste. Dodaj mleko, następnie olej, stale ubijając. Na koniec energicznie ubijaj, dodając mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wlej do natłuszczonej formy. Włóż formę do Cake Factory.
Etap 2 /4
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 3 /4
Kakao i olej włóż do naczynia i wymieszaj drewnianą łyżką do uzyskania gładkiej masy. Dodaj cukier, a następnie stopniowo ubijając wlewaj mleko. Nie przerywając mieszania, doprowadź do wrzenia.
Etap 4 /4
Wyjmij ciasto z formy. Umyj formę przed ponownym nałożeniem ciasta. Kilkakrotnie nakłuj widelcem ciasto, a następnie powoli polewaj polewą czekoladową tak, aby sos mógł stopniowo nasączyć ciasto. Gotowe!