Szwajcarska rolada z gruszkami
- Całkowity czas 36 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
Pasta dekoracyjna:
10 g Białka jaj
10 g Cukier puder
10 g Rozmiękczone masło
10 g Mąka
Barwniki spożywcze w żelu
Biszkopt:
30 g Cukier
30 g Mąka
1 Jajka
120 g Serek twarogowy
20 g Cukier puder
1 Gruszka
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj pastę dekoracyjną: zmieszaj zmiękczone masło z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj białka jaj i mąkę, a następnie ponownie wymieszaj. Dodaj wybrany barwnik spożywczy.
Etap 2 /7
Na dnie nieprzywierającej formy narysuj wzór świąteczny pastą dekoracyjną przy pomocy rękawa cukierniczego lub pędzla. Umieść formę w zamrażarce na 10 minut podczas robienia biszkoptu.
Etap 3 /7
Przygotuj biszkopt: w misce ubij jajka z cukrem do potrojenia objętości. Ostrożnie wymieszaj łopatką (posyp najpierw łopatkę mąką).
Etap 4 /7
Wyjmij nieprzywierającą formę z zamrażarki i wlej ciasto biszkoptowe. Równomiernie rozprowadź ciasto łopatką. Wstaw formę do Cake Factory, piecz zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 5 /7
Wyciągnij biszkopt z formy i połóż na wilgotnym ręczniku. Zwiń ciasto w roladę.
Etap 6 /7
Obierz gruszki i pokrój je w małe kostki.
Etap 7 /7
W misce zmieszaj serek twarogowy, cukier puder i kawałki gruszki. Rozprowadź masę na biszkopcie i zwiń ciasto. Pokrój w plastry i podawaj.