Aromatyczne kaszotto z gruszkami Pati
- Całkowity czas 20 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Kasza bulgur
100 g Masło
250 ml Bulion
100 ml Woda
100 g Pieczarki
100 g Cebula
1 szt. Ząbek czosnku
200 g Gruszki
60 g Ser Gorgonzola
40 szt. Liście rukoli
50 g Orzechy włoskie
2 łyżka Parmezan
1 łyżeczka Rozmaryn
1 łyżeczka Kolendra
1 łyżeczka Słodka papryka wędzona
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Czosnek przeciskamy przez praskę, a cebule siekamy. Gruszki kroimy w małe kawałki. Pieczarki przekrawamy na ćwiartki.
Etap 3 /7
Do Cook4me wkładamy masło i rozpuszczamy, a następnie dodajemy cebule i czosnek i pieczarki. Całość podsmażamy mieszając przez 3 min w trybie lekkie podsmażanie.
Etap 4 /7
Do urządzenia wlewamy bulion oraz wodę. Dodajemy kaszę, gruszki oraz rukolę. Wrzucamy pokrojony na małe kawałki ser gorgozola. Doprawimy rozmarynem, kolendrą, słodką papryką wędzoną oraz solą i pieprzem Dokładnie mieszamy.
Etap 5 /7
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /7
Wsypujemy dwie łyżki parmezanu i dokładnie mieszamy.
Etap 7 /7
Przed podaniem obsypujemy orzechami.