Czarna soczewica beluga z krewetkami
- Całkowity czas 29 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
240 g Czarna soczewica beluga
300 g Krewetki
2 łyżka Olej słonecznikowy
2 Seler
1 Czerwona papryka
500 ml Wywar warzywny
20 g Masło
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Nie gotuj krewetek całkowicie, jedynie je przyrumień. Obierz krewetki. Dodaj warzywa i masło. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 4 /6
Wymieszaj i gotuj od 3 do 5 minut. Dodaj soczewicę i wywar warzywny.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Dodaj krewetki. Zamieszaj. Odstaw na 1 minutę przed podaniem.