Roladki z indyka
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
7 sztuki
500 g Mięsa mielonego z indyka
7 Boczku surowego, wędzonego
0.5 Czerstwej bułki namoczonej w mleku
0.5 Czerwonej papryki
2 Ogórki kiszone
Dymki
2 łyżka Ulubionej musztardy
0.5 łyżeczka Soli
Pieprzu
0.5 łyżeczka Papryki słodkiej
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj wszystkie składniki.
Etap 2 /5
W sporej misce wymieszaj mięso z bułką, dymką, drobiną soli i pieprzu oraz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki. Wymieszaj masę łyżką bądź dłonią. Paprykę i ogórka pokrój w niezbyt długie słupki.
Etap 3 /5
Czas na przygotowanie roladek. Nabierz dłonią porcję mięsa. Najlepiej jeśli ręka będzie zwilżona wodą. Będzie łatwiej formować wtedy roladki. Spłaszcz mięso, posmaruj odrobiną musztardy i nałóż pasek ogórka i papryki. Uformuj podłużną roladkę zamykając warzywa wewnątrz. Każdą porcję owiń w boczek. Gotowe odkładaj na talerz.
Etap 4 /5
Mięso przełóż na kratkę i wsuń szufladę do urządzenia. Ustaw 200°C i czas 17 minut.
Etap 5 /5
Gotowe podawaj z ulubionymi dodatkami.