Roladki z tapenadą
- Całkowity czas 19 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
30 sztuki
1 Ciasto francuskie
100 g Tapenada
Akcesoria
Small bites plates
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Rozwałkuj ciasto papierem. Za pomocą szpatułki rozprowadź tapenadę na całej powierzchni ciasta.
Etap 2 /5
Przekrój ciasto wzdłuż na 2 części. Zwiń ciasno każdą połówkę wzdłuż krótszego boku. Gdy urządzenie zacznie się nagrzewać, przekrój rolki na pół i włóż do lodówki.
Etap 3 /5
Rozgrzej urządzenie.
Etap 4 /5
Pokrój na roladki o szerokości 2 cm. Umieść bułki w foremkach na płycie.
Etap 5 /5
Sprawdź, czy roladki się upiekły, a w razie potrzeby uruchom program ponownie.