Risotto łososiowo-porowe z pomidorami
- Całkowity czas 24 min.
- 7 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
450 g ryżu do risotto
400 g łososia wędzonego na gorąco
1 duży por (biała część)
2 duże pomidory (lub 15 pomidorków koktajlowych)
1100 ml wody
2 łyżeczka soli
0.5 łyżeczka Vegety
garść kiełków z pora
1.5 łyżka masła
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Posiekaj pora, pokrój pomidory w kostkę (lub przekrój na pół pomidorki koktajlowe), pokrój również w kostkę łososia wędzonego na gorąco.
Etap 2 /4
Podsmaż na maśle por. Nie przerywając smażenia dodaj wodę, łososia i przyprawy. Wymieszaj i poczekaj, aż płyn zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj ryż, wymieszaj dokładnie i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po zakończeniu dekompresji, wymieszaj danie. Dodaj pomidory i ponownie wymieszaj. Po nałożeniu na talerz, ozdób risotto kiełkami z pora, jeśli chcesz, by miało bardziej wyrazisty smak. Smacznego!