Pomidorowe risotto z krewetkami
- Całkowity czas 21 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 11 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 łyżka Oliwa z oliwek
300 g Krewetka
3 Czosnek
360 g Ryż arborio
3 łyżka Koncentrat pomidorowy
600 g Pomidor
3 łyżka Sok z cytryny
90 cl Bulion warzywny
60 g Masło
Rukola
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Posiekaj czosnek i pomidory. Pokrój masło w kostkę.
Etap 2 /6
Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Podsmaż krewetki. Wyjmij i odłóż na bok. Następnie podsmaż czosnek. Dodaj ryż i wymieszaj.
Etap 4 /6
Dodaj koncentrat pomidorowy, rozdrobnione pomidory i sok z cytryny. Wymieszaj. Wlej bulion.
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Dodaj masło i wymieszaj. Dodaj krewetki, aby je podgrzać. Podawaj z rukolą.