Risotto z krewetkami i klementynkami
- Całkowity czas 16 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
140 g Ryż risotto
0.5 szt. Cebula
280 ml Bulion warzywny
40 g Tarty parmezan
14 g Krewetki królewskie
2 łyżka Oliwa z oliwek
300 ml Whisky
2 szt. Mandarynki
1 łyżka Mascarpone
1 łyżka Pietruszka
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Obierz i drobno posiekaj cebulę.
Etap 3 /8
Przygotuj skórkę i kawałki klementynek.
Etap 4 /8
Wlej połowę oleju do Cook4me. Przypraw krewetki.
Etap 5 /8
Podsmaż krewetki, po 1 minucie z każdej strony. Odtłuść przy użyciu whiskey. Wyjmij mięso. Dodaj resztę oleju, cebulę i ryż. Podsmaż.
Etap 6 /8
Dodaj bulion warzywny i skórkę z klementynek.
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Wymieszaj. Dodaj krewetki i pozostałe składniki. Wymieszaj. Podawaj.