Pieczona dynia piżmowa
- Całkowity czas 1 godz. 27 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
6 osób
1 Średnia dynia piżmowa
2 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Wędzona papryka
3 łyżka Cukier trzcinowy
Sól, pieprz
2 łyżka Posiekana świeża pietruszka
15 g Posiekane pistacje
Akcesoria
Rożen Taca ociekowa
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Odetnij łodygę dyni. Na spodzie urządzenia połóż naczynie ociekowe, nadziej dynię piżmową na rożen i zamocuj go w Easy Fry Oven & Grill. Wybierz tryb KURCZAK, uruchom rożen i piecz przez 1 godzinę. Po zakończeniu programu pozostaw do ostygnięcia na 15 minut.
Etap 2 /3
Weź nóż i zdejmij skórkę z dyni. Wymieszaj olej, paprykę, cukier, sól i pieprz i posmaruj dynię. Na tacy grillowej rozłóż arkusz papieru do pieczenia i ułóż na nim dynię piżmową. Umieść tacę grillową na środkowej półce urządzenia, wybierz program MANUALNY i piecz przez 2 minuty w temperaturze 180°C.
Etap 3 /3
Pokrój dynię na okrągłe plasterki, odłóż pestki. Posyp świeżą pietruszką i posiekanymi pistacjami.