Pieczona dynia z fetą
- Całkowity czas 1 godz.
- 10 min.
Czas przygotowania - 50 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Dynia piżmowa
50 g Masła
Świeży tymianek
2 Ząbki czosnku
100 g Boczku
200 g Sera feta
200 ml Śmietany 18%
50 g Pistacji
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Dynię dokładnie umyj oraz przekrój na pół. Wydrąż pestki, a następnie wytnij kratkę na wierzchu dyni. Do środka włóż po ząbku czosnku, masło oraz tymianek. Dynię piecz z nakładką Extra Crisp: czas pieczenia: 30 minut, temperatura: 200°C.
Etap 3 /5
Przygotuj nadzienie do dyni. Boczek pokrój w mniejsze kawałki i przysmaż na chrupko. Połącz z rozkruszoną fetą oraz śmietaną.
Etap 4 /5
Przypieczoną dynię nadziej serowym środkiem. Piecz z nakładką Extra Crisp: czas pieczenia: 20 minut, temperatura: 200°C.
Etap 5 /5
Dynię podaj w towarzystwie pistacji.