Pieczona dynia z serem feta i tymiankiem
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Dynia (mniej więcej połowa)
100 g Ser feta
50 g Czerwona cebula (mniej więcej połowa)
25 g Pestki kabaczka
3 gałązka Świeży tymianek
1 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Akcesoria
Blacha do pieczenia XL Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Umyj dynię, usuń z niej pestki i odstaw je na bok. Pokrój dynię na kawałki o grubości około 1 cm. Obierz i drobno posiekaj czerwona cebulę.
Etap 2 /4
Włóż dynię i cebulę do formy do pieczenia. Dopraw solą i pieprzem i polej oliwą z oliwek. Dodaj pestki dyni, a wierzch posyp pokruszonym serem feta i tymiankiem.
Etap 3 /4
Włóż akcesorium do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w czerwonym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu piecz przez 10 minut.
Etap 4 /4
Podawaj.