Pieczona dynia
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
450 g Dynia
3 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżeczka Kmin rzymski
2 łyżeczka Kurkuma
2 łyżeczka Wędzona papryka
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Umyj dynię, osusz i przekrój na pół. Usuń nasiona i pokrój miąższ na paski. Wrzuć je do dużego naczynia i wymieszaj z olejem, kminkiem, kurkumą oraz wędzoną papryką. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /3
Dynię włóż do urządzenia wyposażonego w talerz. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /3
Podawaj z pieczarkowymi burgerami.