Feta z pieczoną dynią
- Całkowity czas 28 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
230 g Dyni piżmowej
200 g Fety
3 łyżka Jogurtu greckiego
2 łyżeczka Miodu
1.5 łyżeczka Curry
1 łyżeczka Kurkumy
2 łyżka Oliwy
Sól i pieprz
Akcesoria
Extra Crisp Forma do ciasta
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotowujemy składniki. Dynię kroimy w kostkę.
Etap 2 /4
Do formy do pieczenia wlewamy oliwę, doprawiamy solą oraz pieprzem, 1 łyżeczką curry oraz 1 łyżeczką kurkumy. Dokładnie mieszamy, dodajemy dynię i ponownie mieszamy.
Etap 3 /4
Wkładamy formę do Cook4me i zakładamy pokrywkę Extra Crisp. Ustawiamy 180°C i pieczemy przez 20 minut. Odstawiamy do ostudzenia.
Etap 4 /4
Do naczynia z dynią wkładamy fetę, miód, jogurt grecki oraz 0,5 łyżeczki curry, a następnie blendujemy na gładką masę.