Migdałowe ciastka z niespodzianką
- Całkowity czas 3 godz. 48 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 13 min.
Gotowanie - 2 godz. 5 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
960 g Cukier
720 g Masło
18 Jajka
720 g Mąka
180 g Mielone migdały
3 łyżeczka Proszek do pieczenia
Krem Chantilly
Mieszanka do ciast
Czerwony lub różowy barwnik spożywczy w żelu
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój masło na małe kawałki i roztop w nieprzywierającej foremie zgodnie z programem i podanym czasem.
Etap 2 /6
Bardzo delikatnie wymieszaj masło z cukrem za pomocą łopatki. Dodaj jajka, następnie mąkę i proszek do pieczenia, a na koniec mielone migdały. Mieszaj aż do uzyskania masy o jednolitej konsystencji.
Etap 3 /6
Podziel masę na pół i dodaj barwnik do jednej połowy, aż uzyskasz pożądany kolor. Rozdziel kolorową masę do wgłębień i upiecz zgodnie z programem i podanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje. Po całkowitym ostygnięciu ciastek, użyj krajalnicy do ciastek, aby wyciąć serca z ich wierzchołków. Przytnij krawędzie, aby uzyskać ładne, starannie wykonane] serca.
Etap 4 /6
Wypełnij wgłębienia zwykłą masą do 2/3. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.
Etap 5 /6
Dodaj serce do każdego ciastka. W razie potrzeby dodaj odrobinę pozostałej mieszanki, aby je pokryć. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje. Podczas pieczenia należy kontrolować, czy nie ma nadmiaru masy do usunięcia.
Etap 6 /6
Po całkowitym upieczeniu, udekoruj ciastka kremem Chantilly i dekoracjami z cukru.