Czekoladowe ciastka z niespodzianką
- Całkowity czas 7 godz. 5 min.
- 35 min.
Czas przygotowania - 2 godz.
Gotowanie - 4 godz. 30 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
Beza:
2 Białka
50 g Cukier
50 g Cukier puder
1 l Lody czekoladowe
320 g Pralina
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Ubijaj białko do uzyskania sztywnej piany. Potem dodaj cukier puder i ubijaj. Następnie dodaj cukier puder i ubijaj do momentu aż masa stanie się gładka i błyszcząca.
Etap 2 /6
Wyłóż spód foremki Cake Factory kawałkiem papieru do pieczenia. Zrób kleksy bezowe o średnicy 4 cm na papierze tłuszczoodpornym. Włóż formę do Cake Factory.
Etap 3 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Wyjmij bezy delikatnie z formy po całkowitym ich ostygnięciu i stwardnieniu. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 4 /6
Wyjmij lody z zamrażarki 30 minut wcześniej.
Etap 5 /6
Napełnij foremki na babeczki do połowy miękką masą lodową. Włóż bezę do środka każdej foremki i pokryj lodami. Włóż do zamrażarki na co najmniej 4 godziny.
Etap 6 /6
Wyjmij deserki z foremek. Na wierzchu ułóż pralinę i wstaw ponownie do zamrażarki. Wyjmij tuż przed podaniem.